Sammen bygger vi bæredygtigt

- nu vil vi fortælle lidt om hvorfor - 

Vi har passion for at bygge bæredygtige træhuse med biobaserede byggematerialer, fordi vi er dedikeret til at fremme en bæredygtig fremtid for vores planet. Træ er en af de mest bæredygtige byggematerialer, da det er et naturligt materiale, der kan regenereres hurtigt. Samtidig benytter vi andre biobaserede byggematerialer som er fremstillet af naturlige råvarer, der har en lavere miljøpåvirkning end traditionelle byggematerialer. Ved at bygge klogt med træ og biobaserede byggematerialer kan vi reducere den samlede CO2-belastning i byggeprocessen, samt sikre, at vores huse har et langt lavere varmetab og derved er meget mere økonomisk fordelagtigt at bo i, end konventionelle huse. Desuden bidrager vores træhuse til at fremme en bæredygtig livsstil og bevidsthed om miljøet, da de fremmer en tæt forbindelse mellem mennesker og naturen.


Vores mål er at skabe huse, der er både bæredygtige, økonomisk overkommelige og smukke at se på. Vi ved, at det er muligt at bygge huse, der er godt for både mennesker og miljø, og vi brænder for at være en del af denne positive udvikling.

Vi håber meget på at du, sammen med os, vil være med til at gøre en forskel

Vi er klimahåndværkere 


- Vi har den officielle uddannelse, så du kan være helt tryg når vi skal rådgive dig om dit bæredygtige byggeri -Vi er specialister indenfor bæredygtigt byggeri og derfor stræber vi hver dag efter at være så skarpe på området som overhovedet muligt. Vi ser det som vores ansvar at være på forkant med den grønne udvikling og have de nødvendige redskaber til at udføre bæredygtige byggeprojekter. 


Hos Cirkulært Byggeri går vi også utrolig meget op i, at alt vi laver er med til at gøre en forskel for jorden og alle os der lever på den. I takt med at bygge- og anlægsbranchen står for 40 procent af en samlede CO2-udledning i Danmark og for 30 procent af den samlede affaldsmængde, føler vi helt klart et ansvar for at bygge og renovere så bæredygtigt som muligt. Dette er bare en af grundende til at vi derfor har taget klimahåndværkeruddannelsen.


Vi bygger kun med FSC certificeret træ

Det er der rigtig mange gode grunde til, herunder blandt andet


  1. Bæredygtighed: FSC certificeret træ er sikret at stamme fra skove, der er drevet bæredygtigt, hvilket betyder, at træet er skåret ned på en måde, der sikrer, at skoven kan fortsætte med at eksistere og producere træ i fremtiden.

  2. Social ansvarlighed: FSC-certificeringen sikrer, at skovejere og træindustrier overholder regler for rettigheder for de lokale samfund og beskyttelse af deres livsgrundlag.

  3. Økologisk balance: FSC-certificeringen sikrer også, at skovens økosystem bevares, herunder at dyr, planter og vandressourcer beskyttes.

  4. Klima: Træ er en fornyelig og CO2-neutral ressource, og bæredygtigt drevne skove kan bidrage til at reducere den samlede mængde CO2 i atmosfæren.


Ved at bygge med FSC certificeret træ, kan man være sikker på, at man bidrager til en bæredygtig fremtid for planeten og de mennesker, der bor på den. Det er en måde at tage ansvar for vores samlede påvirkning på miljøet og samfundet, og at sikre en sund fremtid for de kommende generationer.

Åndbar konstruktion

Grunden til vores nybyg udføres med dampbremse frem for en konventionel dampspærre

Vi vælger ikke at bygge med den konventionelle plastik dampspærre, fordi det er en miljøbelastende løsning med en høj CO2-påvirkning. Plastikproduktionen er energiintensiv, og de syntetiske materialer har en lang levetid i naturen, når de aflejres som affald.

I stedet vælger vi at bruge biobaserede og nedbrydelige materialer til vores dampbremse i form af en træplade der lever op til anvisningerne på området. Dette materiale har en væsentlig lavere miljøpåvirkning, da det er fremstillet af naturlige råvarer og produktionen at materialet medfører mindre CO2-udledning.


En biobaserede dampbremse er også bedre for indeklimaet, da den træplade vi benytter ikke udleder skadelige stoffer, der kan påvirke luftkvaliteten i hjemmet, som en almindelige plastikdampspærre gør. Det bidrager til et sundere og mere behageligt indeklima, og dampbremsen hjælper også til at regulere fugt og temperatur i din bolig.


Samlet set er vores valg af en biobaseret dampbremse en win-win-løsning, der både er god for miljøet og for indeklimaet.

Den rigtige isolering

Hvorfor bygger vi med papiruld- og træfiberisolering?

Træfiberisolering er fremstillet af træaffald, der bliver bearbejdet til små partikler og tilsat binder. Træfiberisolering er en bæredygtig løsning, da det er lavet af restprodukter fra skovbrug, og produktionen har en meget lavere CO2-påvirkning end andre isoleringstyper. Træfiberisolering har også en høj varmeisolerende evne og bidrager til et bedre indeklima, da det er en åndbar løsning, der hjælper med at regulere fugt og temperatur i hjemmet.

Papiruldsisolering er fremstillet af brugt papir, der bliver bearbejdet på lignende måde og derved også har mange af de samme egenskaber som træfiberisolering.


Det er en bæredygtig løsning, da det er lavet af genbrugsmaterialer, og produktionen bidrager til at reducere affaldsmængden. Papiruldsisolering har også en god varmeisoleringsevne og da det er åndbart, bidrager det også til et sundere og behageligere indeklima.

Træfiber- og papiruldsisolering er bedre end mineraluldsisolering, fordi de er lavet af naturlige og bæredygtige råvarer, mens mineraluldsisolering ofte er lavet af syntetiske materialer, der er fremstillet ved hjælp af energiintensive processer. Grundet den høje åndbarhed som træfiber- og papiruldsisolering har, slipper man for fugtproblemer i konstruktionen som nemt kan opstå i huse hvor der anvendes mineraluldsisolering.